Music for sore ears...

Publicerad 2012-11-28 22:41:00 i Life for Music,

God kväll igen kära vänner!
 
Jag är väldigt oregelbunden när det gäller musik. När jag sitter på pendeln in mot Stockholm central kan allt från Bruce Springsteen till Beethoven spelas i Pradalurarna (haha var tvungen att skriva Pradalurarna. Är så stolt över mitt headset ^^). Jag älskar klassisk musik, men raspiga röster till soul, jazz, rock och pop skadar definitivt inte heller!
 
Nu såhär på kvällskvisten kom jag att tänka på en massa härlig musik som jag vill dela med er. En rad med mysiga, grooviga band som är jättesköna att lyssna på när man tänt ett par ljus och myser med någon man tycker om - eller kanske väntar på bussen och känner för att rocka loss lite ;)
 
Nr. 1 Sleeping at last.
Det här bandet kom jag faktiskt i kontakt med när jag satt och lyssnade på soundtracket till den näst sista Twilight-filmen. En av deras låtar spelas i en scen i filmen och jag föll pladask för sångarens mjuka och sårbara röst...
 
My Favorite Tracks:
- Turning Page
- Dear True Love
- Homesick
- Next To Me
- Snow
 
 
 
Nr 2: Bruce Springsteen & The E-street Band
E-street band och Bruce Springsteen är ren kärlek för mig. Jag känner mig så avslappnad och lycklig när jag lyssnar på dem. Den charmiga mixen av människor och den underbara mixen av instrument gör deras musik och deras framträdanden ofattbart originella. Jag kan lyssna på dem närsomhelst, varsomhelst - det finns en låt som passar för varje tillfälle! Jag har min pappa att tacka för att jag fått upptäcka deras underbara musik...
My Favorite Tracks:
- If I should Fall Behind Wait For Me
- Born To Run
- Easy Money
- Schackled and Drawn
- You're Missing
- I'm On Fire
- Atlantic City
- Fire
- Iceman
 
 
 
Nr 3: The Police & Sting
The Police känns på något sätt som de där killgänget som man vill ha. Lite badboy-känsla, raspiga röster, snygga gitarrsolon och stor variation...;)
My Favorite Tracks:
- Roxanne
- Every Breath You Take
- Walking On The Moon
- Can't Stand Losing You
- Don't Stand So Close To Me
 
My Favorite Solotracks By Sting (In The Middle In The Picture):
- Englishman In New York
- Seven Days
- Russians
- Fields Of Gold
 
 
Nr.4: James Blunt.
En hel del har klankat ner på hans musik och ansett att han är tråkig. Men jag tycker att James Blunt är underbar. Hans röst är mjuk och hans brittiska brytning gör bara hans sånger ännu mer härliga... Kort och gott, jag hejar på Team Blunt!
 
My Favorite Tracks:
- Stay The Night
- So Far Gone
- I'll Be Your Man
- If Time Is All I Have
- These Are The Words
 
 
Nr 5: Fleetwood Mac
Ok hörrni. Här är det ärligt talat svårt för mig att uttala mig. Det här är mitt absoluta, totala, fullständiga favoritband. Inga slår dem! Jag har älskat dem sedan jag var tolv och pappa satte påen av deras samlingsskivor i bilen på semester i USA. Jag fastnade på en gång och har nu lyssnat sönder låtarna på skivorna jag äger. Lyssna och njut ska jag bara säga!
My Absolute Favorite Tracks (I'll try to be short, there's so many...)
- Beautiful Child
- Big Love
- Landslide
- Songbird
- The Chain
- Rhiannon
- Bleed To Love Her
- Blue Letter
- Crystal
- I Don't Wanna Know
- Goodbye Baby
- Silver Girl
- Paper Doll
 
 
Nr 6: Simon & Garfunkel
Dessa två har peppat mig, lugnat ner mig, gjort mig glad, hjälpt mig när jag varit ledsen. Deras musik är underbar. Jag känner en sådan värme när jag tänker p S & G. Dem har lagt ner så mycket tid, omsorg och kärlek i sin musik att dn blir väldigt unik. Love them, always will...
 
                           
My Favorite Tracks:
- America
- A Most Peculiar Man
- A Poem On The Underground Wall
- El Condor Pasa
- A Church Is Burning
- Scarborough Fair
- Mrs. Robinson
- The Dangling Conversation
- 50 Ways To Leave Your Lover (Solosong By Paul Simon)
- Blues Run The Game
 
Så nu föreslår jag att ni gräver i en Lp-låda eller sätter på er Spotify, för jag kan utan tvekan säga att jag har bjudit på en liten guldgruva. Fast ni som har skor som är äldre än jag kan nog konstatera att ni har suttit med era kompisar i v-byxor och blommiga skjortor i era rum och lyssnat på Lp och delat cigaretter. I så fall kan jag tacka er för att ni också uppmanat mig att lyssna på dessa.
 
Nu ska jag jobba lite mer, skriva lite - och förstås lyssna på musik ;)
 
Vinterkramar,
 
Josephine<3

Julklappsjagande och jobb...

Publicerad 2012-11-28 20:10:00 i I'm thinking of...,

God kväll kära vänner!
 
 
Sitter och jobbar lite och väntar på att pappa ska komma hem underbar indisk mat!
Är riktigt glad över att få jobba. Det känns extra kul också att det är med något som jag vill jobba med i framtiden - riktigt bra erfarenhet till senare.
 
Anyhow, jag har börjat fundera mer och mer på julklappar de senaste dagarna. Vill ge alla i familjen något som passar dem perfekt i smaken. Har fått höra lite önskemål här och var, men har inte riktigt kunnat avgöra än vad som anses som de bästa alternativen. Nåväl, jag antar att allt sådant löser sig inom ett par dagar ;)
 
Har dock en full önskelista själv (fniss fniss). Vet inte varför, men just den här månaden innan jul har jag hittat en massa fina prylar som jag skulle bli överlycklig över att ha inslagna till mig under granen. Här är ett par exempel:
 
 
Uppifrån från vänster till höger: Voluspa candle, Voluspa.com/Åhlens.com - Valentina EdP 50 ml, KICKS - Handcare duo, The Body Shop.com - Stickad pärlbroderad tröja, Lindex.com...
 
Åh, dem är så fina, eller hur? Jag suktar verkligen efter dem. Jag avgudar ljus, härliga dofter och vackra kläder. Har fastnat för Voluspaljusen precis som många andra den senaste tiden.
 
Vad vill ni finna under granen?
 
Vinterkramar,
 
Josephine<3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm back - with a nice appetizer!

Publicerad 2012-11-27 21:43:00 i Food Love,

God kväll kära vänner!
 
Jag ber om ursäkt för det långa uppehållet - vet helt enkelt inte var tiden tog vägen. Ska göra ett inlägg imorgin där jag förklarar vad som hänt den senaste tiden. Men nu - en härlig förrätt som syrran är "uppfinnare" till ;)
 
Bacon-och-spenat-croustader...Mums!
 
Detta behöver du till cirka 6-8 personer:
1-2 paket Croustader (de små i 24-pack passar bäst för detta!)
1-2 300-gramsförpaningar Philadelphia-ost
Bacon (3 paket)
1-2 200-gramspåsar Spenat
 
Gör såhär: Hacka spenaten i småbitar. Häll smör och spenat i en kastrull och koka upp tills spenaten är mjuk. Blanda spenaten med Philadelphia. Klipp/skär baconen i små små bitar och stek tills bitarna är härligt knapriga. Lägg en tesked baconbitar i botten på varje croustad och tillsätt sedan spenatblandningen. Klart! <3
 
Perfekt förrätt på en trevlig middagsbjudning!
 
 
Hoppas att ni haft en underbar tisdag - det har jag! Vi hörs mer imorgon!
 
Vinterkramar,
 
Josephine<3

It's A Great Friday Morning!

Publicerad 2012-11-23 11:08:00 i

God morgon kära vänner!
 
Nu sitter jag åter igen i klassrummet - redo för den sista dagen på veckan. Lyssnade dessutom på mina vänner Ted Gärdestad, Stevie Wonder och en sväng Tommy Nilsson på vägen till skolan - så nu är jag på topphumör! 
 
Tänkte börja med träningen ordentligt idag och se hur mycket jag orkar - jag gillar att pusha mig själv! Hoppas att det blir upp emot 30 min på löpbandet med intervaller.
 
Imorgon bär det dessutom av tidigt mot Älvsjö och Stockholmsmässan - jag ska nämligen stå där och göra reklam för min kära skola i svart t-shirt med orange bokstäver - Mediagymnasiet! :D Ni som är där få mer än gärna komma över till vår monter och hälsa lite. Du kommer garanterat se vår logga någonstans. Den är svår att missa!
 
På söndag tänkte jag också sticka till en annan mässa - ATTITUDE Stockholm på Kistamässan som är en av Sveriges största modemässor. Jag har dock ingen som kan följa med mig än tyvärr. Någon som kanske vill hänga med? Messa mig i så fall! Skicka en kommentar här så växlar vi nummer (om vi inte redan har dem!)
 
Ha en toppenfredag så länge så hörs vi ikväll!
 
Vinterkramar,
 
Josephine<3

Important When Dark

Publicerad 2012-11-22 20:07:10 i I'm "tipsing",

God eftermiddag/kväll kära vänner!
 
Jag tänkte att nu när det börjar bli kolsvart redan på eftermiddagarna att jag skulle komma med en del roliga tips för att inte däcka ihop i höst/vintermörkret.
 
Nr 1: Glad musik
 
Vad är bättre än att lyssna på rolig och energirik musik när man håller på att somna på arbetsplatsen/mot bänken?
 
Om jag ska ge ett personligt tips på artist kan jag utan tvekan säga en av mina favoriter - Ted Gärdestad. Varm, glad och sprudlande musik som ger extra energi när man promenerar hem i mörkret.
 
                            
 
Nr 2: Ät energirik och bra mat!
 
Ok, jag vet att det inte alltid är speciellt kul att höra när folk vill att man ska köra GI. Men det är alltså inte det jag menar! Jag menar att det är alltid bra att tänka över sin kost just på vintern. Jag har flera vänner som sätter i sig en kokosboll och en burk energidryck till lunch. Detta resulterar i att dem är hyperaktiva och jättepigga i fem minuter och deckar sedan ihop på eftermiddagen. Den kosten hade definitivit inte passat för mig som sitter ner hela dagarna på torsdagar och fredagar och programmerar. Därför är det viktigt att äta ordentligt - men samtidigt tänka över valen. En sallad och en brödskiva är mycket bättre än en Big mac & Co när det börjar närma sig december...
 
 
Nr 3: Träna regelbundet!
Detta är vad jag har varit dålig på de senaste två månaderna och måste skärpa till mig med. Träningen är jätteviktig under vintern! Man sover bättre, träningen utsöndrar endorfiner i kroppen som gör att man mår bra och dessutom en massa andra fördelar! Man blir starkare i kroppen, piggare, gladare och klarar därför mycket bättre av vinterkylan ;)
 
 
Nr 4: Skäm bort dig själv!
Det där är bokstavligt. Skäm bort dig själv! Ta varma bad med härliga dofter, drick te med choklad på helgerna, köp dig något fint eller laga/beställ en festmåltid på en vardag! Allt detta kommer att piffa upp dig så mycket under vintern att det kommer att bli lättare att klara av kalla och mörka vardagar i kylan ;)
Lite härlig sushi kanske?
 
Nå vänner? Tar ni hand om er själva?
 
Vinterkramar,
 
Josephine<3
 

I'm Back Again!

Publicerad 2012-11-22 11:04:45 i

God morgon kära vänner!
 
Det har varit en tuff vecka men jag har bestämt mig för att komma tillbaka hit med en positiv attityd. Det skadar aldrig, eller hur? :)
 
I alla fall så sitter jag just nu i webbsalen och ska snart börja webbprogrammera de närmaste 5 timmarna (med lunch emellan förstås!). Tror att det kommer att bli lika kul som vanligt!
 
Vi hörs i alla fall lite mer senare ikväll, kanske visar er lite mer av mitt arbete då? ;)
 
Varma
Vinterkramar,
 
Josephine<3

It's A Dark Day...

Publicerad 2012-11-19 18:39:49 i

God kväll kära vänner.
 
Jag är ledsen att jag inte är så supersprudlande glad idag här på bloggen, men det har inte varit en bra dag på många sätt måste jag tyvärr säga. Jag hade Nationellt prov - tal i svenska idag, vilket gick jättebra. Efter det hade jag utvecklingssamtal som också gick väldigt bra. Trots detta fick jag beskedet att en kär vän till familjen i Las Vegas har gått bort från oss. Jag har inte sett honom sedan jag var fem år. Jag hade så gärna viljat träffa honom igen´- men tiden gav mig inte tillfälle. Därför vill jag be för att vår vän, Jeff - sover gott i himlen och har blivit av med sina smärtor. Familjen skickar tankar till dig ikväll och vi hoppas att du får ett underbart liv på andra sidan.
 
Jag hoppas dock att ni andra har haft en bra måndag. Alla dagar kan inte vara bra för alla - eller hur?
 
Vi hörs senare <3
 
Josephine<3

Oh, God...

Publicerad 2012-11-17 16:25:00 i Life In General,

God kväll vänner!
 
Jag har haft fullt upp idag och har även fullt upp just nu. Tänkte dock att jag skulle skriva ett litet trevligt inlägg i alla fall till er i alla fall för att fylla ut tystnaden så att säga ^^
 
 
Har både jobbat och skrivit arbete till nationella proven i svenska. Hoppas att allt kommer att hålla marginalerna. Åh vad jag längtar till måndag eftermiddag då jag redan har gjort mitt svenska-tal.
 
Skumt va? Jag älskar att stå på scen och spela teater men är livrädd för att läsa tal? Hmm...Hur går det ihop...?
 
I alla fall:
Ikväll blir det Turkey-dinner med vänner. Ska bli så roligt att fira lite thanksgiving i förväg ;)
 
Dessutom imorgon blir det både kära återseenden med kompisar och ett födelsedagsfirande. Hoppas att jag hinner med allt ^^
 
Jag slänger in två söta bilder här på min vovve där han har på sig sin nya handsydda pippi-tröja. Visst är han söt? ^^
 
 
 
Hoppas att ni har en toppenlördag!
 
Höstkramar från en stressad men glad Josephine<3

The New Phone...

Publicerad 2012-11-15 21:23:55 i

God kväll kära vänner!
 
Tänker nu avslöja vilken slags mobil det är jag införskaffat. Nämligen LG's PRADA phone!
 :D
Tänkte att som den fashionistan jag är att den skulle falla mig perfekt i smaken - och dessutom passa mig perfekt!
 
Mobilen leverades i denna svarta skinnbox med PRADA's märke på...
 
Vad tycker ni? Passar den mig? <3
 
Höstkramar,
 
Josephine<3

Guess what I got?

Publicerad 2012-11-14 23:18:00 i Fashion Coma,

God kväll kära vänner!
 
Idag slutade jag tidigare från skolan och har därför kunnat ta det lugnt lite hemma (trots att jag inte har tid med det för jag har en massa att göra!). Det var skönt att få koppla av ett tag i alla fall och titta lite på Project Runway ^^
 
I alla fall har ni kanske fåt en nys om att jag har skaffat en ny lur. Men inte vilken som helst!
Efter min och mammas långa diskussion om att jag borde skaffa en ny telefon blev jag plötsligt väldigt sugen och gick ut på internet och började söka. Det sista jag vill är att vara mainstream - jag ville helt enkelt ha något som stack ut ur mängden och var lite speciellt. Lite som the black sheep - som jag ofta är.
 
Jag hittade den perfekta telefonen för mig! Den är jättesnygg, clean i designen och väldigt smakfull. Ingenting som ni antagligen kan gissa vad det är dock...;)
 
Jag ska ge er en liten ledtråd så att ni kan fila på det: Mobilen leverareds snyggt i en svart läderbox med matchande sammet inuti...
 
Har ni kommit på det? Om ni inte har det kan jag i alla fall trösta med att jag kommer att visa upp min nya diamant för er i mitt inlägg imorgon kväll. Undrar om ni kommer att tycka att mobilen passar mig lika bra som jag gör...
 
I alla fall så börjar det bli läggdags för min del. Med andra ord: Jag måste ladda upp inför 5,5 h webbprogrammerings-kurs imorgon. Fun! :D
 
Hoppas att ni alla haft en toppendag och kommer att sova gott!
 
Höstkramar,
 
Josephine<3 (Ska jobba på en ny snygg bloggheader snart...;) )

Svenskar - skärp er!

Publicerad 2012-11-13 16:25:11 i I'm thinking of...,

 
God eftermiddag/kväll kära vänner!
 
Jag är lite upptagen just nu men är helt enkelt tvungen att påpeka en sak för er innan jag lämnar datorn.
 
Jag är så trött på hur otrevliga folk är - men jag vill met påpeka det i lokaltrafiken. Oavsett vad som är fallet vill jag alltid hjälpa folk, vara trevlig eller se till så att allting funkar. Men vissa människor skiter fullständigt i hur andra mår och ska bara först fram och inte bry sig ett dugg om att det kan finnas viktigare saker än att vara först.
 
Detta gör mig rätt ledsen då jag imorse bevittnade ännu ett fall av folks brist på sympati. En mamma går med sin son på väg ner för perrongen. Hon är inte speciellt snäll mot honom ska jag kanske påpeka - hon sliter honom i armen och vill att han ska skynda på. Men när pojken väl kommer in i ankomsthallen snubblar han och faller pladask på mage rätt ner i klinkergolvet. Jag reagerar snabbt och försöker att hjälpa till men kommer inte förbi folkmassan, som skiter i det och nästan försöker kliva över honom istället för att ge honom en hjälpande hand. Folk står och blänger på den här lilla killen. Mamman tar till slut ett starkt grepp om honom och sliter upp honom från golvet och drar iväg med honom igen - medan folk återgår till vad dem gjorde innan.
 
Hur tänkte dem där?
 
Snälla, tänk på detta mina vänner när ni åker kommunalt! Det handlar inte alltid om att klara allting själv. Alla människor behöver en hjälpande hand ibland. Man ska inte tro att man alltid reser ensam när man reser genom lokaltrafiken- för man har nämligen 700.000 medresenärer. Man kan helt enkelt inte alltid bara tänka på sig själv. Det här gjorde mig så förbannad imorse. Att ingen reagerade. Och det är inte första gången jag bevittnar det heller!
 
Det jag vill komma fram till är att jag ber er om att vara lite ömsesidiga när ni reser med tåg, buss, tvärbana, tunnelbana eller spårvagn. Var snälla mot varandra - snälla. Släpp egot och var lite barmhärtig. Folk kommer kanske inte alltid att tacka er, men ni vet i alla fall att ni gjort rätt för er.
 
Ha en jättetrevlig kväll.
 
Höstkramar,
Josephine<3
 

Chicken Salad a lá Bob Evans...

Publicerad 2012-11-12 21:09:00 i Food Love,

 
 
 
 
 
God kväll kära vänner!
 
Tänkte bara slänga in ett snabbt mumsigt recept nu såhär på kvällkvisten om det krisar lite med era middagsplaneringar den här veckan. Denna sallad är både god och har en massa nyttigt i sig! Jag kopierar nästan salladen som jag brukar äta på en restaurang i USA som Heter Bob Evans - men bara för att den är så ofantligt god ^^
 
Det är enkelt! Stek kyckling i de kryddor du gillar och tillsätt sedan dessa saker:
Sallad
Ädelost (smulad)
Knaperstekt bacon
rödlök
pecannötter
Avokado
 
Sedan  om du känner för det kan du hälla lite god dressing över och ta en bit baguette med smör vid sidan om!
 
 
Höskramar,
 
Josephine<3
 

Cleaning Cleaning...Cleaning Can Be Fun!

Publicerad 2012-11-11 15:30:38 i

God eftermiddag kära vänner!
 
Mina kompisar tycker att jag är sjuk. Det kanske beror på att jag säger till dem att jag stundtals gillar att städa, tvätta eller stryka. Dem tittar på mig som om jag var vansinnig.
Hmmm...Det kanske jag är. Men se det ur min synvinkel: Är det inte underbart att gå in i ett rum som doftar friskt och gott, där lakanen är mjuka och nytvättade och allt är dammsugat, putsat och avtorkat?
Jag får låta sjuk i huvudet. Men när det är rent och doftar gott mår jag bättre. Jag blir lycklig och allt känns roligare ^^ Oh god, jag kanske låter lite galen...
 
I alla fall så har jag precis gjort klart ett jobb - så nu ska jag fortsätta med att inreda mitt skrivbord med grejerna som var i de gamla - som fram tills nu har stått och trängts i mitt rum. Ska se till att jag hinner med så mycket som möjligt!
 
Har ni alla en bra söndag? Det hoppas jag!
 
Vi hörs lite senare imorgon, för då tänker jag berätta om en massa roliga saker ;)
Until then, stay cool!
 
Höstkramar,
 
Josephine<3
 

Shrimp Delight...

Publicerad 2012-11-10 14:45:00 i Food Love,

God eftermiddag kära vänner!
 
Tänkte att jag skulle passa på att ge er receptet för den goda maträtten som jag fixade ihop till mig och mamma igår. Vi lärde oss den av en gammal kompis och rätten funkar perfekt som en förrätt eller en snabb middag om man inte är så hungrig.
 
Som sagt - som jag alltid säger - det är superlätt att göra!
 
Till detta behöver du: (räcker som snacks till ca 4 personer)
Nachos (bäst resultat med Doritos eller ICA's egna!
Rhode Island-dressing (ett tips är att ta FELIX's version!)
Räkor
Philadelphia-ost (300-gramsförpackning)
 
Gör såhär: Först börjar du med att sprida ut philadelphiaosten över hela botten av tallriken som första lagret. Täck hela så jämnt du kan.
Lite såhär kanske...? ;)
 
Efter det så lägger du på räkorna...
Helst jämnare än vad jag gjorde på den här bilden ^^
 
På med Rhode Island-sås...
 
 
 
 
Och sedan sätter du nachosen i en ring runt omkring!
 
Mumsigt! En riktig smarrig sak att äta i soffan till en bra film med något gott att dricka! <3
 
 
Höstkramar,
 
Josephine<3 (snart kommer ny header!)

Mycket hände...

Publicerad 2012-11-10 12:34:00 i Life In General,

God morgon/god dag kära vänner!
 
Gissa vad som hände igår när jag egentligen skulle ha myskväll med mamma? Tja...
 
Mamma och jag bestämde oss för att köra och handla ingredienserna till den lilla maträtt som vi skulle äta (som jag senare kommer att ge er receptet på, det är jättegott!) på kvällen efter att jag kommit hem. Vi var inne på ICA i max en halvtimme, och när vi börjat köra ut från parkeringen börjar mamma tycka att bilen rullar konstigt. Därefter kommer en kille springande efter oss och knackar på min ruta.
"Ni har ett punkterat hjul!"
Great. Ok, märk väl: vi står alltså mitt i utfarten...Ok...Hmmm...Det är bara att backa så gott det går bakåt lite grann...
Efter detta försöker den här killen hjälpa oss så gott det går för att han jobbar nämligen med billar. Mamma ringer dock till vårt bilmärke som säger att dem ska komma och byta hjul åt oss. Vi tackar därför killen - som får en av pappas böcker - och väntar sedan på Volvo i en dryg halvtimme. Det går rätt fort i alla fall.
 
Mitt i alltihop när vi sittr och huttrar och väntar i bilen börjar mamma påpeka att min mobil suger. Euhmm...Va mamma?
"Ja den är inte bra. Man ser ju inte siffrorna eller något alls."
"Men mamma, jag gillar min mobil och den är visst bra (märk väl att jag har en knappsatsSAMSUNG). Dock har jag råkat tappa den i marken ett par gånger, så den tenderar att starta om sig...själv..."
 
Ja, så ni fattar kanske vinken. Nu börjar jag plötsligt fundera på en ny mobil. Jag ska kanske alltså bli lite mainstream (vilket jag inte gillar men i alla fall) och titta på lite iphones eller pekskärms-SAMSUNG. Undrar om jag verkligen är skapad för att bära runt på såna där minidatorer...Känner mig lite för old fashion för det...
 
Bärgningsbillen kommer och en trevlig kille som visar sig bo i vårt område hoppar ut ur pickupen och börjar sätta på det lilla reservhjul vi har i bakluckan som får köras i max 80 km/h. Det blir lååångsam väg hem. När vi kommer hem fixar jag mat och mamma och jag tittar på den svenka filmen Underbara Älskade medan vi äter. Den är rätt bra fast den har ett ofantligt dåligt slut enligt mig (vilket jag anser vara den viktigaste delen i filmen, Att avrunda snyggt!).
 
Jag vet inte riktigt vad som hände, men jag somnade vid fyra. Så nu sitter jag här och ser ut som ett litet trött troll. Fniss ^^ Ska se till att komma upp på benen och ta en dusch och sedan börja jobba.
 
Snart kommer i alla fall det där goda receptet - hoppas att ni gillar det!
 
Hoppas att alla har en bra start på er lördag!
Vi hörs lite mer om en stund.
 
Höstkramar,
 
Josephine<3
 
 
 
 
 
 
 

Vad händer på söndag?

Publicerad 2012-11-09 20:21:00 i I'm thinking of...,

  God kväll vänner!
 
Har precis kommit hem från en underbar eftermiddag med min bästis - gud vad hon är awesome!
 
Anyway, tänkte i alla fall fråga er om ni är medvetna om vad som inträffar på söndag??
 
JO, FARS DAG :D <3
 
Jag funderar ofta på vad min pappa vill ha då han är rätt kräsen när det gäller ett par present-områden. Han vill alltid välja sina egna kläder och vill helst inte ha något som tar plats.
"Jag vill ha något som kommer att ta slut", brukar han påpeka. Komiskt kan man tycka, men det gör det rätt svårt för mig vid julafton, födelsedagar och alla hjärtans dag.
 
Och på söndag. Men därför tänkte jag i alla fall konstatera en sak: jag har en maaaaassa options kvar, eller hur? Och det har ju ni med! Därför tänkte jag att jag kunde komma med lite roliga tips om vad ni skulle kunna ge er pappa på denna speciella dag:
      
Alla pappor behöver en trevlig korköppnare ;) 129; - LAGERHAUS Hitta den här:korkskruv-
 
 
                                                                  
Fast din pappa kanske föredrar en stilren och snygg slips? ;) 199; -, BROTHERS Hitta den här:slips- 
          
...Eller kanske en härlig parfym? (min kära pappa råkar ha en sån här så jag vet att den doftar ljuvligt manligt ^^)
                                                  355; - KICKS Hitta den här:diesel/
 
 
Eller om ni har en pappa som min...
Varför inte gå till Ejes? :D
Ejes är en underbart trevlig delikatesschoklad-butik i Stockholm. Det går även att köpa annat än choklad om just din pappa inte föredrar den sortens delikatess. Färska svartvinbärs, aprikos och hallon-toppar trängs med alla möjliga olika sötsaker inne i den lilla butiken. Ni kanske ska ta en titt därinne? ;)
 
 
Vill du ta en titt? Här hittar du dem://www.ejeschoklad.se/kontakt.php
 
Bra tips? Hoppas att något av dem tilltalar er!
 
Ha en jättebra fredagskväll. Nu ska jag mysa med mamma!
 
Höstkramar,
 
Josephine<3
 

Good Morning/Good Day!

Publicerad 2012-11-09 11:11:51 i

God morgon/God dag kära vänner!
 
Ska precis börja jobba med webbutveckling igen som jag gjorde igår - vilket jag ska göra hela dagen idag med.
 
Efter skolan ska jag träffa min bästa vän Elvis (har inte sett henne på en månad, längtar så!)
Tänkte ta en fika med henne på café Rittorno på andra sidan gatan från Vasaparken och sedan kanske promenera lite i gamla stan. Alla som är där kanske kan skriva ett mess så kan vi hälsa? :)
 
Hoppas att ni har en bra början på er fredag - det har jag!
 
Vi hörs mer ikväll. håll i hatten!
 
Höstkramar, 
 
Josephine<3

More Fun!

Publicerad 2012-11-08 22:22:00 i I'm thinking of...,

Hej underbara och kära vänner!
 
Jag vet att mitt uppdaterande har varit en skopa tråkigt och tanigt på sistone - men inte länge till! Tänkte vara mycket roligare i helgen! Renoveringen hemma är praktiskt taget klar och ni ska få se bilder på mitt nya snygga underbara skrivbord (och arbetsplats!)
 
Dessutom tänkte jag komma med lite nya roliga recept, tips på presenter till fars dag och lite annat roligt!
 
Kliar det i fingrarna? Jag hoppas det!
 
Hoppas att ni alla i alla fall har en toppenkväll, och hörs vi imorgon?
Och om ni som är nere...You'll find that life is still worthwhile, if you just smile :) <3
Massor av höstkramar,
 
Josephine<3

Going To The Gym...

Publicerad 2012-11-08 14:03:00 i

Hej vänner!
 
Sitter just nu på rast inne i webbrummet på skolan. har haft webbutveckling hela dagen - vilket jag kommer att ha fram till halv fem. Efter det tänkte jag dra till gymmet för lite SH'BAM. Doesn't ring a bell? Det är ett 45 minuter långt pulsdanspass som är skitroligt. Alla ni som går på Sats - eller funderat på att börja - måste prova. En riktig pick-me-up efter en seg dag (fast min varit bra^^).
 
Här kan ni bli medlemmar eller läsa mer!:http://www.sats.se/
 
Kommer med lite roligare saker ikväll people, lite tips inför fars dag?
 
Ha det så bra så länge!
 
Höstkramar, 
 
Josephine<3
 
 

A Lot To Do...

Publicerad 2012-11-07 22:33:01 i Life In General,

Hej vänner!
 
Jag är ledsen - igen. Det har varit en händelserik och stressig vecka än så länge med vädigt mycket att göra. I takt med att jag fått mitt nya jobb (yay!), skolan och renoveringen hemma känn det som att få ett lastbilsflak tippat över sig. Utöver dem sakerna måste jag dessutom hålla koll på och göra en massa annat.
 
Men å andra sidan så vet alla som känner mig att jag avskyr att inte ha något att göra - vilket jag kanske borde påpeka inte är speciellt ofta. Men det finns ju dem tillfällena på sommarlovet när man sitter där och inte kommer på vad det var för saker man klagade om att man aldrig hade tid för när man gick i skolan. Dem sakerna som man alltid vill göra men helt enkelt inte hinner.
 
Trots allt detta finns det åtminstone 20 sysselsättningar och saker till som jag skulle vilja hinna med. Men jag måste trots allt vara realistisk och vara tacksam för de små stunderna jag fåpr åt lungnet. Till exempel som nu, när jag kunnat sitta en stund med mamma i soffan med en kopp kaffe och titta på "Bonde söker fru". ^^ Dem stunderna - och nu när jag sitter här och njuter av tonerna till Train - ska man vara extra glad för. Det är dem jag behöver för att starta om.
 
Ett par tips här för att hinna med extra saker:
 
- Om du har en läxa/träning inför ett prov - skjut inte upp det! Gör det på en gång så kommer det att kännas mycket bättre senare. Du har tid över och kan dessutom det du behöver!
 
- Läs dina böcker när du reser på morgonen. Jag har inte tid att läsa annars, så varför inte slå upp boken på tunnelbanan?
 
- Planera. Gör en lista över allt du behöver göra under dagen och räkna ut hur mycket tid du har till varje sak.
 
- Planera hela veckans middagar. Detta gör att du inte står där vid nio och får panik för att du/ni inte har något att äta. Skriv en inköpslista varje söndag och storhandla inför hela veckan.
 
Bra tips? Dem funkar för mig - i alla fall alternativ två. Det gör att jag hinner med saker som jag gillar men samtidigt kan göra annat när jag kommer hem.
 
Det enda som kan vara jobbigt med att ha mycket att göra är att man inte har tid att träffa sina kära vänner speciellt ofta. Tricket är dock för att hålla ett förhållande med en kompis levande att skicka ett sött meddelande ett par gånger i veckan eller ett kort telefonsamtal på kvällen. Det gör att man hinner med varandra lite mer och inte tappar kontakten med någon man verkligen tycker om (vilket jag avskyr att göra!)
 
 
Så, kära vänner, det är mycket att göra nu. Men jag lovar att jag ska komma med lite roliga recept och andra saker i helgen - vad säger ni om det?
 
Vi hörs mer senare ;)
 
Höstkramar,
 
Josephine<3
 
 

A Long Saturday...

Publicerad 2012-11-03 15:33:00 i Life In General,

 
     
God dag/Kväll kära vänner!
Idag var jag med mamma och Bella på Kyrkogården för att hälsa på ett par kära och saknade personer. Nämligen mormor och morfar, mammas mormor och morfar, farmor och farfar och mammas mostrar Olga och Klara + en vän till familjen. Vi ställde ljus och blommor på gravarna och gick sedan upp till kapellet på Allahelgona-gudstjänst. Det blev ett mysigt och emotionellt besök.
 
-
 
Senare på dagen åkte jag och mamma ner till en liten mysig affär utanför Eslöv (min mormors hemstad där vi för tillfället bor hos vänner) som heter Västra Ströö. Där finns så mycket fina saker! Vackra ljus, ljusstakar, blommor, vaser, kuddar, plädar och allt annat möjligt fint. Idag hittade jag dessa fina saker:
 
 
 
Ett vackert ljus som är nersmält i en stenskål - färgerna passar perfekt i mitt rum! Dessutom en härlig lavendeldoftande tvål. Jag har en sån där konstig idé om att jag vill lägga en tvål i en skål i mitt rum för att få en härlig doft. Doften från tvålen håller längre än den gör från doftblommor! Något att prova kanske? ;) 
 
Dessutom - när jag var på Skandinaviens nu största köpcentrum Emporia utanför Malmö - hittade jag dessa söta pyjamasbyxor med vita spetsar. Visst är dem fina ^^ Älskar alla sorters spetsar!
 
 
 
Snart så blir det stormiddag med 13 personer här hemma - mysigt! Härligt sätt att avsluta lovet. Det är trots allt vår ista natt här i Skåne, sen är det dags att bila upp till Stockholm igen i sju - åtta timmar. Tur att jag och mamma har Tommy Nilsson-skivan så att vi kan gorma lite klassiker när vi har tråkigt ;)
 
Hoppas att ni alla har det jättebra! Vi hörs snart!
 
Höstkramar,
 
Josephine<3
 
 
 
 
 
 
 

Homemade Pesto

Publicerad 2012-11-02 11:56:00 i Food Love,

God dag kära vänner!
 
Känner att en riktigt bra fredag är på gång! Därför ska jag kanske tipsa om lite smarriga saker att njuta av nu i  helgen?
Ja, detta är alltså en liten delikatess-smörgås-tallrik jag gjorde till min pappa. Ni ser antagligen vad som är på mackorna ^^ Men tänker vara övertydlig i alla fall: Macka 1, leverpastej och saltgurka. Macka 2, saltkött och tomatskivor med en släng aromat. Macka 3, kryddost toppad med golden delicious-äppleskivor. 
Tänkte påpeka att det är väldigt smarrigt att leka med sött i kombination med salt. Det kan bli en riktig fantastisk kombo! 
Och nu...
 
Pasta med hemmagjord pesto, plommontomater och strimlad salami
Detta är väääldigt enkelt att göra (haha säger jag om alla recept jag skriver ner här ^^).
 
Vi börjar helt enkelt med huvudingrediensen:
 
Peston (mitt egna recept!)
Du behöver:
Gul lök
Olivolja
Basilika
mandlar
Tomat
Svartpeppar
Märk väl att jag aldrig går efter mått eller antal utan experimenterar tills det blir bra! Smaka på helt enkelt!
 
Gör såhär: Ta först basilikan, olivoljan och mandlarna (helst krossade redan) och lägg i en mixer (var generös med olivolja!). Efter att detta mixats ihop så lägg i resten av ingredienserna och mixa ihop. Låt mixern köra i åtminstone 20 sekunder för att få en "smooth" pesto. Om den blir rinnig så kan du tillsätta med basilika!
 
Dessutom kära vänner! Glöm inte att aldrig ta ut en varm "mixer-tillbringare" från diskmaskinen när den är varm och på direkten lägga i något kallt. Detta gör att risken blir stor att tillbringaren spricker - och det får väl inte hända, eller hur? :)
 
Såhär enkelt är receptet för peston. Det enda du behöver göra efter det är att koka pastan, ta fram plommontomaterna och strimla din favoritsalami i små bitar (fast om du är vegetarian så går det ju också att strimla i lite smarrig tofu!). När pastan kokat klart så blandar du i peston i den och tillsätter sedan tomaterna och salamin. Toppa gärna med ett litet snyggt basilikablad för en tjusig finish!
 
Mums?
 
 
Höstkramar,
 
Josephine<3

A Lot Of Good Things

Publicerad 2012-11-01 18:15:52 i Adventures,

God kväll kära läsare!
 
Jag är jätteledsen att jag inte gjorde det jag skulle igår - nämligen att skriva all de underbara tips jag hade inför Halloween till er. Jag ber om ursäkt för detta - men mycket hände igår!
 
Jag var för det första på shoppingcentret Emporia som nu öppnat i Malmö - Skandinaviens största shoppingcenter!
Efter detta så var jag på en halloweenfest hos en kär vän här i Skåne och därför - som ni kanske förstår - så hade jag ingen möjlighet att sätta mig vid en dator.
 
I alla fall - mycket har hänt. Jag är dessutom extra extra överlycklig idag eftersom att jag fått mitt första riktiga jobb! :D Det ska bli så spännande och roligt - och det är dessutom en riktigt bra erfarenhet i kombination med min gymnasieutbildning!
 
Ikväll blir det ännu ett födelsedagsbarn att fira - en riktigt god vän! Hoppas att hon haft en riktigt bra dag!
 
Jag återkommer imorgon med en del mycket roligare inlägg. Recept, bilder - ett roligt inköp! - och en massa kul.
 
Hoppas att ni har en underbar kväll!
 
Höstkramar,
 
Josephine
 
 
Jag som den ryske vampyrpojken Dimitri på en halloweenfest förra året ;)

Om

Min profilbild

Josephine Alexis

Välkommen! Jag är en fascinerad 16-åring i Stockolm. Pluggar, jobbar, försöker att njuta av livet och samtidigt hinna med det. Lever för kärlek, musik och äventyr. Enjoy! <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela